söndag 30 oktober 2011

Ulvön

Lena och jag tog oss en biltur till vår an husvagn i Ljungskile. Efter att kollat att husvagnen mådde bra så fortsatte vi färden. En riktig vacker höstdag var det och vi begav oss ut till en ö vid namn Ulv ön. I somras gick vi runt samma ö och avslutade med, ja den största räkmacka vi har ätit. Tyvärr så vad denna restaurang stängd för säsongen. Men vi traskade runt och tog lite höstbilder ändå.











torsdag 20 oktober 2011

Lights in Alingsås

Fotogruppen Ale gjorde en kvällstur till Alingsås för att beskåda ett fantastiskt ljuspel. Sedan 12 år tillbaka kommer det ett antal kända ljusdesigners ifrån hela välden för att sätt sin prägel på staden efter mörkrets inbrott. Efter en snabb kaffepaus inne i glashuset där man hämtar kartor och annat, hade vi en kort genomgång av kamerans finneser för mörker fotograferande. Nu började våran vandring runt staden och letande efter ljusdesignernas konstverk. Inte helt enkelt att fota pga av att vi var dock inte ensamma utan det var några till som hade kommit på samma sak, att gå runt och kolla på ljusättningarna. Nåja lite tålamod och kommentarer som att det syns inte på bilderna så lyckades vi att plåta mycket av ljusdesignernas konstverk. Nöjda med fotandet så avslutade vi kvällen med att gå på ett av Alingsås många caféer. Temperaturen föll och sena tiden på året gjorde sig påmind när vi kom ut ifrån värmen och vi gick med rask takt till bilarna för hemgång. Slutet gott som vanligt när man är ute med Fotogruppen Ale.











måndag 17 oktober 2011

Fotoweekend med Fotogruppen Ale

Fotogruppen Ale gjorde en weekend resa till Fjällbacka med omnejd. Vi besökte bland annat Tjurpannan, Grebbestad, Vitlycke och självklart Fjällbacka. Strålande sol förgyllde oss denna helg och massor av frisk vind fick vi i håret. Tjurpannan var självklart resans höjdpunkt enligt mitt tycke, bör nämna att Kungsklyftan i Fjällbacka är riktigt häftig och helt klart värt ett besök. Vi åt gott och vi hade helt enkelt en trevlig helg i goda vänners lag. Vill med dessa bilder visa hur Tjurpannan ser ut en härlig solig höstdag. För ni som inte varit där, packa bilen och åk dit. Tjurpannan är sevärd året om.









lördag 8 oktober 2011

Flatön

Lena och jag fick för ett antal årssedan möjligheten att få ställa upp våran husvagn på en mycket känd ö i Bohuslän. Våran bekant bor på Flatön och är en av de tre öar som nästan hänger ihop. Vill man åka dit tar man bilfärja över och man kommer då till Malö. Åker man ifrån andra sidan kommer man till Ängö och i mitten ligger Flatön. Vi tillbringade en hel sommar ute på dessa vackra öar. Där har Evert Taube skrivit många av hans kända melodier Maj på Malö, Sjösala vals, vals på Ängö mm. På Flatön finns också Handelsmann Flinck`s berömda affär. Vi traskade runt och bara njöt av denna vackra och storslagna natur som dessa öar har att ge.Vi passade också på att titta på Taubspelen som har varit en återkommande tradition i många år. Spelen började på Flatön men fick ganska snart flytta till större ängar och är nu på Ängö. Med dessa bilder hoppas jag att ni kommer att känna er nyfikna på att ta bilen och åka hit.